‎קייטרינג אסאדו בטבע‎
להזמנות ופרטים נוספים
לכל שאלה חייגו:
054-5417492

מתכון צלי בקר ביין אדום

צלי בקר ביין אדום – אחת המנות הביתיות המנחמות והמחממות ביותר שקיימות במיוחד לעונת החורף זה צלי בקר ביין אדום. יש למנה זאת הרבה מאוד גרסאות של בישולים והכנות – כמו גרסה עם וגרסה בלי ירקות. בסופו של דבר כל אחד מוצא את הדרך שלו להכין אותה, אבל מכיוון שהבסיס די דומה – אפשר בקלות ללמד איך מכינים אותן.

חשוב לזכור שצלי בקר ביין אדום כדאי מאוד להכין יום או יומיים לפני שמתכוונים לאכול אותו, שכן בזמן שחולף הבשר סופח את טעמי הרוטב וטעמו, כמו זה של יין – פשוט משתבח.

אז איך מכינים צלי בקר ביין אדום?

 

המצרכים (לשש מנות)

  • 1.5 ק"ג כתף בקר (נתח מספר 5)
  • 3 כפות שמן קנולה – לצריבת הבשר
  • בקבוק יין אדום (רצוי איכותי)
  • 1/2 כפית מלח
  • 1/2 כפית פלפל שחור
  • 1/4 כפית כמון טחון
  • 1/4 כפית קינמון
  • 1/2 כפית זנגביל טחון
  • 5 עלי דפנה
  • כף גרגירי פלפל אנגלי

ירקות:

  • 4 תפוחי אדמה קלופים וחתוכים לרבעים
  • 3 גזרים קלופים וחתוכים לעיגולים
  • 1 בצל לבן גדול – חתוך לרצועות
  • 5 שיני שום פרוסות
  • לקישוט: 3 כפות פטרוזיליה  קצוצה (לא חייבים)

אופן ההכנה:

אם יש לכם קצת זמן, השרו את הבשר במרינדה של יין ותבלינים למשך כמה שעות ואפילו למשך יממה שלמה. מרינדה זו תרכך את הבשר ותאפשר לו לספוג את הטעמים בצורה מושלמת ובעיקר – טעימה.

מתחילים בעבודה:

צריבה – מעבירים את נתח בשר צלי בקר לאותו סיר בו אתם מתכוונים לבשל את הצלי, לאחר שיצקתם בו מעט שמן. לטגן במשך זמן קצר עד שכל נתח הבשר משנה את צבעו לחום כהה. להוציא מהסיר ולא לשטוף – הוא מלא בטעמים נפלאים שיוסיפו אחר כך הרבה מאוד טעם לצלי עצמו.

ועכשיו – לירקות.

מתחילים בבצל. מטגנים אותו עד שהוא משחים, ולא שוכחים לגרד מדי פעם את החתיכות שנדבקו לתחתית הסיר. הן יתנו הרבה מאוד טעם בהמשך. לאחר שהבצל זהוב, מוסיפים את שאר ירקות השורש ואת השום. כשאלה כבר שחומים ויפים, מוסיפים לסיר את היין האדום (כן, את כל הבקבוק). מביאים את הירקות והיין לרתיחה ומחזירים לסיר את הבשר.

על הבשר עצמו בוזקים את התבלינים, ומי שמעוניין להמתיק את הצלי יותר ממה שיעשה השילוב בין היין והבצל – יכול להזליף גם כמה טיפות של סילאן.

ועכשיו – מבשלים עד לרתיחה. רתח? מצוין. עכשיו עוברים לבישול איטי, שיכול להתבצע או בסיר או בתנור. אם מבשלים בסיר – לעשות את זה על אש קטנה ואם בתנור – 120 מעלות זה לגמרי מספיק. בכל מקרה לא להפסיק את הבישול במשך 3 שעות לפחות, וכל המרבה – הרי זה משובח. אם תבשלו את הבשר 7 שעות – אין בכלל ספק שהוא יהיה מוצלח.

עם סיום הבישול מוציאים את נתח בשר של צלי בקר ביין אדום, פורסים אותו ומחזירים אותו לסיר על אש קטנה או לתנור (180 מעלות) לספיגת טעמים במשך שעה.

זהו. הצלי מוכן. אם תתנו לו יומיים במקרר הוא יהיה אפילו עוד יותר טעים, אבל הוא בהחלט יהיה משובח גם אם תאכלו אותו ממש עכשיו. בתיאבון!

רוצים לדעת לבשל כמו מקצוענים? כנסו וקראו אודות קורסי בישול למתחילים באתר בישולים.

אהבתם? מצוין, הרגישו חופשיים לשתף:

אוכל ביתי

אוכל ביתי לכל סוגי האירועים

מספר מדרגים:2 דירוג ממוצע:5
דירוג:

התרשמתם? רוצים קייטרינג אסאדו בטבע?

השאירו פרטים ונחזור אליכם בהקדם: